cookies

söndag 24 mars 2013

Den sportiga typen?

Är man det bara för att man tar sig ut en gång i veckan i 3,3 km?
Går och springer om vartannat. Långt träningsuppehåll men omstart pågår.
Jag tar bebissteg framåt men det går framåt i rätt riktning.
Väntar fortfarande på kallelse till operation men det går ju att gå och småjogga under tiden. Det använder man ju inte sina händer till ändå. Inte jag i alla fall.

Snygg skjorta finnes. I begagnat skick men fin ändå. Det står 2 i den men det kan inte vara 2 år. Den ser liten ut. 1 år kanske. Jag köpte den på secondhand utan att ha ett barn i den storleken. Tyckte bara att den var cool. Gulare i verkligheten. Intresserad?

Jag begär inte mycket i ersättning annat än porto. Först till kvarn helt enkelt.


Ett par hemstickade (av mig) tumvantar finnes också. 100% superwash ull.
Passar 4 åring.

Färgen visas bättre på denna bild nedan.

uoaaaa snart dags

Jag börjar bli nervös. Det är snart dags för snickarna att komma och bygga om köket. Det är en stor kostnad så det vore kul om det blir riktigt bra. Jag är aldrig nöjd när vi bygger och renoverar själva. Man kan undra varför. Men vi ska inte gå in i nån djup psykosanalys här. Jag ser fram mot nytt kök i alla fall.

Nya tyginköp och tyg till underkläder är inhandlat. Jag har världens möjlighet att köpa snygga underkläder varje dag  (jobbar delvis med det) men varför köpa om man kan göra? Det blir inte mycket billigare men roligare kanske. Om man vågar ge sig på att sy en bh borde man väl också börja våga sy kläder till sig själv?


 Jag har aldrig visat hur min filt ser ut efter jag satt ihop rutorna.  Rutorna förskjuts med den här typen av sammanfogning.  Mig stör det inte men om du är av en annan uppfattning så bör du inte välja att virka ihop rutorna med denna teknik.

söndag 17 mars 2013

Lite sytt i röran

Det har verkligen inte blivit mycket sytt här på sista tiden. I röran som råder med tapetsering och golvläggning och planering av köksrenovering blir det verkligen inte mycket pyssel gjort. Visserligen är ju renovering också pyssel. Mannen bytte jobb i januari och reser en del och jag har börjat jobba heltid. Var sak har sin tid och nog kommer tid till att sy senare. Så brukar det vara. Det går lite upp och ner med den saken helt enkelt.
Idag har jag i alla fall lyckats färdigställa en filt och knåpat ihop en liten mössa av resttyg som inte gick att göra så mycket annat med. Sytt ihop ett gäng babyskjortor som nu bara behöver kantas.


 Kolla vi har stora råttor eller väldigt små grisar hemma hos oss. De ser verkligen ut som tunnor med små ben. En sån där kagge som Sankt Bernhardshundar har runt halsen

onsdag 6 mars 2013

Matcha/bryta av

Sovrummet börjar ta form även det och nu har vi tapetserat och precis köpt golv till det. När det är klart så är det dags att matcha matta och gardiner och övrig textil. Tonerna är grå så vad ska man ha som bryter av?
Vad får ni för känsla? Tänk vitt tak och vita garderober till. Tonerna blir lite tokiga i bilderna här. Den grå tapeten är inte riktigt så mörk och det är den dominerande tapeten. "Plank"tapeten är en del av väggen som blir lite utbyggd som en huvudända till sängen mer, typ.
Nu lämnar vi det ljusa och väljer mer ombonat till sovrummet. I verkligheten blir det kanonfint. Mycket finare än bilderna kan visa.

Elements 46504Concrete 47284
Foto: Midbec

söndag 3 mars 2013

köksgolv och Kakel

Sjukt svårt att göra alla val man behöver göra inför en köksrenovering. Kakel, köksskåp, diskbänk, bänkskivor, kökskran, golv och tapeter mm. Puh!
Men å så skoj tycker kanske ni men jag tycker att det är svårt och jobbigt.
Nästan alla val är klara men vi har golv, kakel och tapet kvar och ev byte av bänkskivan som vi redan valt. Fasen vad svårt. Det finns för mycket att välja på. Golvet jag har spanat in är sjukt dyrt.
Men sen inser jag att det mesta är sjukt dyrt.
Jag vill inte ha trägolv eller klinker. Så är det med det. Hur mycket ska ett golv kosta för bra kvalité.
Jag gillar detta men är fundersam om vårt köksgolv kanske är för litet för att det ska bli bra.
Uppdatering:  Nu har jag spanat in detta istället. 


Längtar efter våren. Idag är det underbart väder och kanske är det inte så väldigt långt bort tills  trädgården blir som på fotot.