cookies

lördag 30 april 2011

Det här blir bra det här









Aprikosa väggar blir vita och rosiga istället. Gammalt fult furufärgat trätak har blivit vitt också.

mycket snyggare om jag får säga det själv.

Min mammas bidrag till hjärtekatten



Titta vad fina min mammas katter blev. Hon har dessutom döpt dom efter katter som finns och har funnits i våra liv. Hjärtekatten blir säkert jätteglada för dom.

torsdag 28 april 2011

Möt hjärtekatten "Pinky"

Pinky i gott kattsällskap


Nu är mitt bidrag till Hjärtekatten färdig. Pinky heter hon.

Hon blev rätt söt trots att öronen hamnade lite på sniskan. Hjärtat är stort i alla fall....

tisdag 26 april 2011

Hjärtekatten







Hjärtekatten samlar in katter till hjärtsjuka barn. Läs mer här.


Jag har börjat virka en katt men jag har gjort ett så fult huvud så det får jag nog göra om. Sen har jag missat infon om att det ska vara tunga "händer och fötter". Har ju inte kommit så långt så jag kan ju repa upp och göra som de önskar att det ska vara. Status: huvud, nos, kropp är klart och en påbörjad arm. Som sagt huvudet får nog göras om.....

Ett bra första gångs försök till virkad amigurimi, tycker jag.

Tossor i ull







Symöte : sommarlinnen









Idag presenterar jag ett linne under utformning. Jag vill ha ett par stycken till sommaren. I min garderob finns ett köpelinne som jag gillar i formen men är lite för litet. Jag har måttat efter det och sen tagit en gammal uttvättad ful t-shirt som råmaterial. Testar mig fram. Blev ganska bra med undantag lite för mkt vidd i ärmen och lite för urringat. Sömmen på maskinen trycker ut tyget lite för mycket men jag ska inte använda den sömmen senare utan kommer att använda nåt bättre men modellen som sådan är nästan okej. Fortsättning får följa.


Mönsterdelarna består av framstycke, bakstyvke och 2 axelpartier. Vad hittar ni andra på?


Titta gärna in på mina andra två inlägg. Nu ska jag gå ut i sommarsolen.

tisdag 19 april 2011

Symöte och tigerklänning

Mitt bidrag idag blir en Redo på t-shirt till barnklänning. Inhandlades i nyskick (tror att den aldrig är använd) på second hand för 20 kr. Min tanke var direkt en barntröja eller klänning. Ungarna gillar djur. Den var jättestor och bred.
Klippte ut liv och kjoldel i ett.Klippte ut ärmdel utav själva ärmen.Sprättade bort halsmudden och återanvände den. Här tog jag i så själva sprätten gick av!Här ligger mudden och en ärm.Sydde fast ärmar och dekorsydde en lite söm i rosa.En mindre bra idé är att upptäcka att bakstycket är fastsytt med avigan utåt och att upptäcka det efter att man sytt dekorsömmen. Fick lov att bli så.... Dekorsöm nertill också. Snabbt och enkelt. Men jag tror jag hoppar över dekorsöm runt halsen nästa gång. Det ser lite "kladdigt ut".

söndag 17 april 2011

Sömniga bebisar och bebistossor





Två par ulltossor till små bebisar som fortfarande ligger i magen. Jag hoppas att de stannar där ett tag till.


Sen blev det fem sovande bebisar. Lagom stora att stoppa i liten väska eller ficka. Mjuka och gosiga i sköna trikåtyger. Blev på det sättet av med lite restbitar.

lördag 16 april 2011

Inte idag heller


Nä det känns inte bättre idag heller. Har ingen ork idag efter att ha jobbat. Det har väl inte med jobbet att göra utan jag är bara trött helt enkelt. Tittar man ut eller går ut och ser denna misär blir man ju inte piggare heller. Har sovit en stund nu och funderar på varför jag inte finner energi till att packa upp min fina symaskin. Den stackaren har stått nerpackade sen syfestivalen för en vecka sen. För att skriva nåt positivt kan jag berätta att jag inte mått så här bra en vår på flera år. Att gå ned i arbetstid var det bästa jag kunde göra. Nu har jag energi så det står härliga till jämfört med förut om vårarna. Jag skiter fullständigt i jämställdhet, kvinnofällor och pension. Jag är ledig för min egen skull och för att få umgås mer med mina barn. Helt mitt eget beslut och jag trivs med det. Halleluja!

Trevlig lördag på er.

Snart så ska jag packa upp min fina fina symaskin......snart...strax....res på dig Jessica. Nu....nej

fredag 15 april 2011

Just nu ångrar jag mig


Hoppas äppelträden inte dör nu :-(

Just nu känns det som det var en usel idé. Har man inte jobb så skaffar man sig.....

Halva trädgården är uppgrävd. Det har blivit hjulspår djupa som Vättern i gräsmattan. Den var visserligen inte snygg innan heller men detta kräver stora insatser. Varför har vi gjort detta undrar ni nog.

Jo, vi behöver mer plats för bilar när gäster kommer på besök. Det är retligt att behöva gnida in sig hos grannarna. Dessutom kör vi alltid fast så fort det snöar minsta lilla. Med en bredare uppfart kan vi hålla ut vår 90 graders sväng och få med oss lite mer fart uppför backen. En extra parkering längst upp i trädgården gör att vi kan köra upp och ta sats de dagarn det har snöat mkt under tiden vi jobbat. Som ni märker är det stora problem vintertid och efter två snöiga vintrar har vi tröttnat.

Det ska väl bli bra om några år när vi gjort klart.... ;-)

tisdag 12 april 2011

Sail away....




Tisdag = ledig dag och dags för inspirationskällan Husmorsskolans symöte på nätet.

Idag har jag bara färdigställt nåt jag började med för länge sen. Är det inte märkligt att trots att jag försöker använda mina tygkassar, såväl i mataffären som klädaffärer, så svämmar det ändå över av äckliga påsar här hemma. Jag har använt mig av metoden "plastic fusing" och smält plastpåsar samman med hjälp av strykjärnet och bakplåtspapper. Sen har jag sytt en neccessär eller kan det vara en liten väska för blöta badkläder? Jag har gjort flera såna här. Bland annat till min mans cykelskor så att det inte blir lerigt i väskan när han har varit på äventyr i skogarna. Det blir lite roligare än att slänga ner dom i en plastpåse. Dessutom blir "plasttyget" man tillverkar tjockare än vanlig påse och därmed håller det bra. Det finns massor med sidor som visar hur man gör på nätet. Se bara till att ha väl ventilerat utrymme. En del påsar är bättre än andra att använda.

Baksidan av min "påse" är från en systembolagetspåse. Framsidan är från en klädaffär som jag inte vet riktigt vilken. Jag fick "ärva" påsen av nån som kom på besök. Ni vet... det är inte alltid man själv som bär hem kassarna....

Jag har använt mitt nya fina verktyg och nya söta plasttryckknappar som stängning. Ibland syr jag en dragkedja och ibland syr jag fast kardborrar. Man ka ju ha en insida av tyg också om man vill men då funkar det mindre bra för lerigt eller blött innehåll. Duktiga "Made" , som för övrigt är en riktigt inspirationskälla, har gjort riktigt fina matkassar. Hon gör jättefina saker så kolla runt på hennes sida ordentligt. Massor av tutorials också som hon generöst delar med sig av.

söndag 10 april 2011

Konstiga klockarbarn och deras konstiga mamma

Uppdatering 12/4: Jo nu har de gillat handen flera kvällar. Lilltjejen fick också en hand och gosar med den även dagtid mellanåt. Verkar vara en knäpp men god idé.
Våra klockarbarn tycker att det är väldigt mysigt att hålla föräldrarnas hand mot ansiktet innan de somnar in. Det är väl rogivande antar jag. Igår tyckte den stora att jag gick lite för tidigt från rummet så då sa hon följande:

- Åh, mamma. Jag önskar att jag hade en leksakshand som var varmt och lite "ullig" och skön att hålla i.


Den konstiga mamman sa då:

- Då ska jag sy en sån till dig. Du får den när du vaknar imorgon. Sov gott nu.


Morgonen därpå gick hon direkt upp och sa till sin pappa att det ska finnas en hand till henne. Tur att det gjorde det. Lite makaber är den men hon är supernöjd. Få se hur den funkar ikväll när hon ska sova. Den lilla tjejen bad också om att få en "gosehand".


Vill ni också ha konstiga kroppsdelar till era barn så kan ni göra som jag:

Klipp ut efter din hand i trikåtyg och lägg till rejält med sömsmån. Jag var inte noga och fingrarna blev jättekonstiga men vad gör det när hela idéen är helsjuk. Sy raksöm runt om och sicksacka om du vill ha det lite hållbart. Vänd ut och in. Fyll med linfrön. Sy ihop längst ned och värm i mikro lite försiktigt. Varm, go, makaber och väldigt märklig.


Idag tog jag en tur till Syfestivalen i Jönköping. Den mässan gick man igenom rätt fort, tycker jag. Det var inte så mycket att upptäcka men jag köpte en meter tyg från Znok och ett par nystan från "vackra garner" av sidentrasor och bananfiber. Dyrt men häftigt. Sen gjorde jag ett galet inköp. Helt spontant och crazy. En Janome symaskin av Skövde symaskiner. Jag har ingen aning om det komer bli kanon eller inte men jag skiter i det. Sån är jag. Spontana inköp är väldigt mycket jag när jag väl handlar. Ofta snål mot mig själv men inte idag. Ringde bara mannen och frågade om det var okej att han köpte mig en symaskin istället för en racercykel. Min man sa javisst. Ni förstår varför jag sa ja vid altaret, va.

torsdag 7 april 2011

SYFESTIVALEN i Jönköping - träffas?

Det är dags att gå på syfestivalen i helgen. Ni som kunde tänka er att träffas där på en fika eller som sällskap vill ni fortfarande? Vilken dag och tid iså fall. För min del måste det bli lör eller sön. Hör av er.

tisdag 5 april 2011

Symöte på en tisdag - fickbebis

Idag har jag sytt en liten fickdocka som projekt. Snabbt och enkelt. Mjuk trikå (bra att använda sina tygrester här) med sydda ögon och knapp som napp. Stoppad mjukt med polyesterfill. Passar bra även till bebisar och små barn om man hoppar över knappen. Öronen får stå för pillvänligheten. Nu ska jag göra mig iordning för att åka på cykeltur med tjejerna. 4,5 åringen lärde sig att cykla i helgen så nu ska vi ta en lite sväng på nån stor plan utanför morfars hus.

söndag 3 april 2011

Kossor bland molnen


Ett försök till att få till en klänning av den sista biten bondgårdsdjur. Fick ta ganska mycket moln också. Ursäkta trist bild. Jag orkar inte prestera bättre foto än så idag.

Ha en skön söndagkväll.


Göra liten tjej till viljes

Vem klagar när man får fler uppdrag? Inte jag. I alla fall inte när det gäller barnkläder som är roliga att sy. Efter kalaset i lördags ville dottern ha en likadan kjol som vi gav bort. Det hakade jag på direkt. Den blev verkligen helt lik. Det enda jag ändrade på var att sätta en Klockarbarnlapp i sidan så man ser vems kjol som är vems och sen ska jag namnmärka den också för säkerhets skull.
Jag passade även på att sy om en för liten klänning till kjol. Livet på den hade blivit för litet och resåren i livet var helt slut så det var inte mycket att spara till nån annan heller. Klippte helt sonika av den och sydde på mudd istället. Min dotter har bara satt på sig kjolen för att bli fotad så färgmatchningen är inte idealisk men oandra sidan så brukar hon se ut så här när hon matchar kläderna ändå :-)



Kusinen gav oss ett yttepyttelitet linne med halterneck som vi inte ville ha som linne. Det var lite fläckigt också. Det gick väldigt bra att göra en mössa av istället och det blev bara själva halternecken kvar när jag klippt ut mössan. Jag behöll fållen eftersom den var så stretchig och bra. Mössan blev inte dubbelsydd utan i enkelt tyg som passar bra när det är lite varmare ute.

lördag 2 april 2011

Födelsedagskjol




Barnen är bjudan på kalas idag och sent i gårkväll kom vi på att alla lämpliga grejer i presentkassen var slut. Ja då får man väl sätta sig vid symaskinen då * oj oj oj vilken otur jag har :-) *

Barnen fick välja på att antingen ge bort en kjol eller en mössa. Utan alternativ hade de kunnat hitta på vad som helst och det vågade jag inte. De valde en kjol. Jag tog en kjol som tjejerna gillar och i rätt storlek och gjorde en nästan likadan. Tyget valde jag. Ville ha tjejfärger utan att den skulle bli för rosa. Jag använde mudd i midjan för att det går fortare att sy (det var ju sent på kvällen) och sen gjorde jag en ficka med motveck också så det hände nåt kul. Kjolen har en underkjol med påsydd tyll. Jag blev nöjd och barnen också så det här blir nog en kanonpresent. Man kan tycka att det möjligen är lite mycket som kalaspresent men man får tänka på att de är två stycken som går på kalaset och att kjolen bara har kostat mig tiden. En mössa hade varit mer lämplig kanske. Tygerna är återanvända gardiner och det är bara muddväven och tyllbiten som var ny men de har legat här i ett år minst.


Lillasyrran min känner nog igen tyget i kjolen........