cookies

lördag 31 oktober 2009

Utmaning i november

En utmaning som mina förråd verkligen är i behov av. Det är dags att varje vecka i november försöka stöka undan ett projekt med enbart det man har hemma i gömmorna. Det är ju en del det....
Sytråd får man köpa men inget annat. Förhoppningen är att lite tyger ska försvinna från mina hyllor. Här kan du läsa mer om utmaningen.

söndag 25 oktober 2009

Clapotis i regnbågens färger - nästan


Mönster: Clapotis fr knitty

Garn: Kunstgarn fr Hjertegarn

Shopping bags

Det finns ju en hel del snygga tygpåsar att köpa. Jag fyndade 2 st i Tyskland i nylon (20kr/st) som låg snyggt förpackade i en liten väska i storlek med mobiltelefoner.

Här finns också snygga väskor. Jag sökte på google...."folded shopping bags"... eftersom jag vill att den ska ta liten plats. De jag har sytt blir ju stora och klumpiga och används därför bara när jag vet attjag ska handla. Det är de där tillfällena som jag bara köper lite grann som jag glömmer att ta med dom och då är det ju så bra att alltid ha en yttepytte liten sak i varje väska som inte tar plats eller väger nåt. Så här ser de ut som jag köpte i Tyskland.

Ronald Mcdonald hus


En kollegas familj har det svårt just nu. Deras son har fått cancer och vårdas nu på sjukhus. Föräldrarna bor på Ronald Mcdonalds hus och när sonen är piggare så kommer han också dit.

Allt inträffade så plötsligt. Det fanns inga tecken på sjukdom men en dag inträffade mkt på en gång och det blev akut operation. Jag lider så med familjen. Mammans önskan till sina arbetskamrater är att vi vid nästa McDonaldsbesök lägger en slant i insamlingsbössan till Ronald McDonlads hus. Det är ett fantastiskt ställe enligt henne.

Jag hjälper henne att skicka vidare den tanken till er alla som besöker min blogg. Lägg en liten slant i bössan eller klicka här eller på barncancerfonden. Jag vet att det är många insamlingar på gång (Rosa bandet, Rädda mammorna osv) men även en liten liten slant bidrar. Barnen är det viktigaste vi har.

lördag 24 oktober 2009

Shopping + plastpåsar i förbannelse

Idag var jag på stan och skulle handla lite "måste ha"kläder som t ex nya strumpor. Jag behövde nån vardagströja och ett par byxor också. Mannen behövde också byxor. Hur går det då till i affärerna? Jo man går till disken för att betala det man vill köpa och det läggs i en plastpåse. Man går till nästa affär och handlar och får en till påse oavsett om man behöver den eller inte. En påse till varje inköp och det beror inte på att den man redan har är full. Är man som jag så gör man inte alla inköp i samma butik vilket skulle vara bättre eftersom det skulle reslutera i endast en kasse. I dag bestämde jag mig för att det fick vara nog. Visst använder jag en tygkasse i matvarubutiken men glömmer ofta bort det när det ska handlas kläder på stan. Men nu har jag köpt ett apr små tygkassar i små fina förpackningar att ha i handväskan så idag så...
Jag blev förvånad över butikpersonalens förvåning över att jag undanbad mig plastpåse. Ett butiksbidträde blev t om lite förnärmad. Detta vittnar om hur ovana de är att kunderna tackar nej till mer plast. Jag behöver verkligen inte mer plastpåsar i mitt hem. Här kan vi som konsumenter verkligen bli mycket bättre så nu utmanar jag er alla att även göra cityshoppingen med tygkasse och aktivt tacka nej till plasten. Till er som redan gör detta säger jag - Bra jobbat!!.

onsdag 21 oktober 2009

vantelivantar


En beställning. "Kunden" har valt garnet själv.

Hoppas nu att de passar. Annars är det bara att börja om.

måndag 12 oktober 2009

Till förmån för Rosa bandet

Även det här året tänkte jag bidra med att samla in pengar till Rosa bandet. Det gör jag genom att erbjuda mina egna stickmönster för 20kr/st. Tunikamönster finns i stl runt 68/74 och 86 cl. Mössmönster finns i lite olika storlekar (ca 40 upp till 50 cm) .

Gör så här: För att köpa mönster så sätter du in 20 kr/mönster här och mailar mig sen på min hotmail (finns under profil till höger) och berättar hur mkt du skänkt och vilket mönster du vill ha.



Dessutom kan man köpa min nystickade kattmössa i storlek ca 3 år (48-50 cm). Först till kvarn gäller och priset är 160 kr inkl. porto (alla pengar går till Rosa bandet). Vill du köpa kattmössan så mailar du mig så får vi se om du är först till kvarn. I så fall betalar du in pengarna till mig och sen överför jag pengarna till Rosa bandet samt skickar mössan till dig. När det handlar om lite mer pengar vill jag gärna ha lite mer kontroll...hoppas ni har överseende med det.

söndag 11 oktober 2009

Mössa med klös


Mönster: Eget grundmönster i storlek 3-4 år. Kattdiagram hittade jag i en bok fr 70-talet. Jag borde kanske brodera på lite morrhår så de blir mer kattlika.

Garn: Superwash ull fr Viking garn.
Åtgång: 50 gr rosa och lite restgarn vitt och svart.

Ett beställt litet paket


Har fått en beställning och jag gav mig själv fria händer. Hoppas nu att mottagaren tycker att det är okej. Vad anser ni är ett rimligt pris för ett sånt här set?

Jag har en uppfattning redan men som vanligt är det svårt att sätta pris och det är intressant att bolla med andra.

lördag 10 oktober 2009

En tunika över






Min dotter har vuxit ur sin tunika. Den är inte mkt använd och jag vill inte skänka bort den till second hand affären heller. Den ligger mig lite för varmt om hjärtat för det.

Jag undrar om någon vill köpa den?
Pris: 100 kr eller högstbjudande. Storlek är ca 92-98.

En unik chans till ett unikt plagg. OBS! Det är ett begagnat plagg men väldigt fint skick.

Materialet är bomull. Ni får en vecka på er att bjuda.

lördag 3 oktober 2009

Shit - minnesförlust....

Gud i himlen. Jag har tappat minnet! Tänk om jag inte kommer ihåg vilken unge som är vilken..
Hur ofta gör du betalningar med ditt bankkort? Jag gör det OFTA för jag har aldrig kontanter på mig. Häromdagen när jag köpte garn så kom jag inte på kortkoden. Har ALDRIG nånsin hänt förut att jag glömt koder som jag använder varje dag. Okej att man kan glömma ett lösenord på nån internetsida aom man besöker två gånger om året men detta. Jag har lätt för att memorera siffror så det förvånar mig faktiskt. En läskig känsla och jag kan två dagar senare inte komma på vilken kod jag har. Blev tvungen att beställa ett nytt kort.

Är detta bara en tillfällighet eller ålderns förfall (rekord tidigt) eller ett stressymtom....

F-n vad var det nu igen...2659...9562...6708....3491....5461....1648....

torsdag 1 oktober 2009

Höst + lön = garn


I och för sig köper jag alltid garn och oftast blir det mer än ett nystan när jag handlar. Denna gången blev det garn för 500 spänn. Det ska bli sjal/halsdukar, tovade mössor, vanliga mössor och tossor.

Sen senaste inlägget har jag åstadkommit 1 par tossor och 1 par vantar och en randig toppluva av restgarn. Men ni har ju redan sett en massa bilder på liknande grejer så jag avstår att blogga om det.
Symaskinen och jag är kompisar igen. Jag har städat den och trätt om trådarna och upptäckte då att en tråd hoppat ur sitt läge. Pinsamt men sant. Det verkar inte vara fel på maskinen trots allt. Förlåt Pfaff. Jag är ändå inte helt nöjd med tanke på att den är så känslig vad det gäller olika trådkvaliteter. Det blir inget byte än på ett tag men jag är fortfarande intresserad av era erfarenheter av overlockmaskinerna.